Wat kinderen over techniek zeggen

Het onderwerp om meer kinderen voor techniek te laten kiezen is al zo oud als de weg naar Rome maar nog steeds zeer actueel. De vraag is vooral: hoe doen we dat het beste? Wie kunnen er beter antwoord op deze vraag geven dan de kinderen zelf!

Vanuit het project Sterk Techniekonderwijs is daarom de ‘Designweek’ bij het Hogeland College in Winsum en Uithuizen georganiseerd. Kinderen in het vmbo hebben een week lang onderzocht hoe techniek op school leuker gemaakt kan worden. Belangrijkste lessen: laat goed zien waarom techniek belangrijk is en waar het allemaal gebruikt wordt, het liefst bij de bedrijven. En laat op de scholen ook de vele facetten van techniek zien en de kinderen zelf kiezen waar hun voorkeur ligt.

“Techniek is zo breed, heeft zo veel verschijningsvormen. Als je dat kan laten zien op school merken kinderen dat er altijd wel iets tussen zit waar hun interesse ligt” aldus Frans Alting van SBE. “Ik zou het een uitdaging vinden om meer van de techniek in de Eemshaven en de haven van Delfzijl in de technieklokalen zichtbaar te maken, in ieder geval in de Eemsregio” .

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: