• Onderwijs & Arbeidsmarkt

SBE en arbeidsmarkt

De Eemsregio is een sterk groeiende regio. De bedrijven zijn ambitieus en ontwikkelen zich razendsnel. Een goed functionerende arbeidsmarkt waar vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten is daarbij cruciaal. Het onderwijs en de dagelijkse praktijk bij de bedrijven moeten goed op elkaar aansluiten. SBE werkt hier op verschillende manieren aan mee.

Regionale Coalities

SBE profileert de Eemsregio en de prachtige carrièreperspectieven in de havengebieden bij studenten aan het mbo, hbo en de universiteit. Dit door bijvoorbeeld bedrijven en studenten met elkaar kennis te laten maken en door stage-opdrachten en duale leertrajecten te bevorderen. SBE participeert daarom in verschillende onderwijsprogramma’s met het vo, mbo, hbo en wo. Verschillende leden van SBE nemen deel in de Stichting Techniek Groningen waar bedrijven en onderwijsinstellingen samenwerken om de technici van morgen op te leiden.

Meet & Greet Life Sciences Sterk Techniekonderwijs Groningen Engineering Business Center Stichting Techniek Groningen  Kansrijke Groningers Chemport Challenge Week

Integrale Agenda Eemsregio

Een groeiend industriecluster creëert een hoop werkgelegenheid. Voor de ontwikkeling van de regio en het uitvoeren van de verduurzamingstransitie is het essentieel dat er voldoende personeel is en blijft.

SBE werkt daarom met verschillende partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs, de overheid en zorg aan de ontwikkeling van de Integrale Agenda Eemsregio. Hierin worden kansen en uitdagingen op het gebied van arbeidsmarktontwikkeling gebundeld en worden gezamenlijke visies en acties uitgewerkt.

De agenda verbindt doelen en activeert partijen om slagvaardig samen te werken voor een robuuste arbeidsmarkt.

Deskresearch Coalitiescan Visie & strategische arbeidsmarktagenda 

Werkgroep HRM

SBE faciliteert de Werkgroep HRM voor HR-managers en -adviseurs van aangesloten bedrijven. Ook aangesloten onderwijsinstellingen en intermediairs kunnen deelnemen. Hier worden trends op de arbeidsmarkt besproken, kennis gedeeld en projecten ter bevordering van de aansluiting arbeidsmarkt en onderwijs opgezet. De werkgroep heeft circa vier bijeenkomsten per jaar.

Meer informatie over dit dossier?

Ian Hartman

Projectmanager
m +31 596 634 030

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: