• Leefbaarheid

SBE en leefbaarheid

SBE staat voor de ontwikkeling van de Eemsregio. Dat begint bij voldoende werk maar gaat ook over een mooie plek voor medewerkers om te wonen.

De havens in de Eemsregio leveren meer dan 25% van de werkgelegenheid in de kustgemeenten. Goed onderwijs in de regio, bereikbaarheid en overige faciliteiten horen bij de groei in deze sector.

Daarom werkt SBE onder andere samen met het regionale onderwijs en aan de verbetering van het openbaar vervoer.

Openbaar Vervoer

Met de nieuwe OV dienstregeling sinds 15 december 2019 is er de hele dag de mogelijkheid om met de bus naar het industriegebied Eemshaven te komen. Expressbus 160 doet dit in rap tempo tussen Groningen en Eemshaven in de ochtend- en avondspits, terwijl buslijn 41 gedurende de hele dag in de rit tussen Delfzijl en Uithuizen in de Eemshaven stopt. In de nieuwe dienstregeling zijn er drie mogelijkheden om uit te stappen in de Eemshaven: Emmahaven, Energypark & Datacenter.

SBE werkt met Groningen Seaports, OV Bureau Groningen Drenthe en gemeente Het Hogeland aan een last-mile oplossing om zo het laatste stuk van de reis tussen busstop en bedrijf te faciliteren.

Download hier de flyer met ritinformatie Lijn 160

Download hier de flyer met ritinformatie Lijn 41

Meer informatie over dit dossier?

Ian Hartman

Projectmanager
m +31 596 634 030

Werk Voor Iedereen

SBE zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Wij werken regelmatig samen met overheden en andere partners om werkzoekenden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken te helpen in hun zoektocht naar geschikt werk. Een voorbeeld hiervan is het buddyproject van de Gemeente Delfzijl.

Het buddyproject in het nieuws

Nationaal Programma Groningen

Het Nationaal Programma Groningen bouwt aan een sterk perspectief voor de provincie Groningen. Een sterk perspectief kan niet zonder een mooie baan.  SBE bouwt vanaf de start mee door mee te denken bij de opzet en uitvoering van het programma.

Programmakader NPG (sept ’19)

Financiële opbouw NPG (nov ’19)

Maatschappelijk Dividend

Bedrijven leveren veel meer dan regionale werkgelegenheid. De aanwezigheid van bedrijven heeft een grote invloed op de dynamiek in de omgeving. Scholen, winkels maar ook de vele maatschappelijke activiteiten. De leden van SBE initiëren en ondersteunen op diverse manieren evenementen en verenigingen in de regio. Bijvoorbeeld door de inzet van vrijwilligers, het leveren van materialen of financiële ondersteuning. Evenementen als Delfsail en de Havendagen zijn daarvan slechts enkele voorbeelden.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: