• Jong SBE

Jong SBE

Jong SBE is het netwerk voor jong talent en wil hiermee ambassadeur van de Eemsregio zijn. Jong SBE verbindt talent in de regio en maakt dit zichtbaar.

Jong SBE organiseert voor haar leden diverse activiteiten zoals workshops persoonlijke ontwikkeling, maar gaat ook in interactieve sessies aan de slag met thema’s als energietransitie en het aantrekken en behouden van jong talent in de regio.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van activiteiten in de afgelopen periode.

Bedrijfsbezoek: EemsEnergyTerminal

5 april 2023 – De young professionals van Jong SBE mochten gisteren een bezoek brengen aan de EemsEnergyTerminal. Deze veelbesproken LNG-Terminal van Gasunie werd vorig jaar in een recordtijd van 6 maanden gerealiseerd.

In een presentatie heeft Daan Velter (Managing Director van de terminal), een inleiding gegeven en het indrukwekkende verhaal verteld hoe het gelukt is om de terminal samen met alle partners in zo’n korte tijd neer te zetten. Samen met Terminal Manager Claudio Patricio is daarna een rondleiding gegeven over het terrein.

Training online en fysiek netwerken

Netwerken en krachten bundelen zijn belangrijke parameters voor succes. Maar hoe bouw je als bedrijf of persoon een stevig netwerk en hoe spreek je deze effectief aan?

Dit evenement van Jong SBE stond in het teken van deze thema’s. Op de locatie van Royal HaskonigDHV in Groningen werd met een presentatie en kennismakingstoer de visie achter community gebouw ‘De Stek’ uitgelegd. Dit voormalig schoolgebouw heeft in 2020 een herbestemming gekregen en huisvest nu een variatie aan verschillende bedrijven. Met de verbouwing is het pand ingericht met het oog op ontmoeten en community building. Tot nu toe heeft dit al een aantal bijzondere nieuwe samenwerkingen opgeleverd.

Aansluitend heeft communicatie- en internetbureau NIO een LinkedIn training gegeven en was er gelegenheid tot netwerken, onder genot van een drankje van de Groningse Bierbrouwerij.

Bedrijfsbezoek: Eneco Bio Golden Raand

16 mei 2022 heeft Jong SBE Eneco Bio Golden Raand bezocht. In deze biomassacentrale op Oosterhorn wordt sinds 2014 elektriciteit en warmte opgewekt van houtkorrels.

De omslag van fossiel naar biomassa is onmisbaar onderdeel voor een duurzame samenleving. Toch ligt inzet van deze grondstoffen door slechte voorbeelden uit het buitenland maatschappelijk gevoelig.

Gertie Huitink (Head of Industrials & Storage) en Tom Schepers (manager Operations) hebben daarom verteld hoe Eneco omgaat met biomassa en een rondleiding gegeven door de centrale.

Directeur van Water & Energy Solutions Aaldrik Haijer heeft daarnaast verteld over het biomassarapport van Industrietafel Noord-Nederland, waarin wordt uitgelegd hoe de industrie in Groningen en Drenthe op een duurzame manier de transitie van fossiele grondstoffen naar biomassa kan maken.

Training online debatteren

Online vergaderen blijft, ook als Corona is vertrokken. Na een jaar quarantainewerken zijn de meeste mensen wel online vergaderexpert en zijn velen ook hard toe aan een terugkeer naar het ‘’normale’’ werken. Zeker is dat dit nooit helemaal zal gebeuren. Reden genoeg om na een jaar ervaring kritisch te kijken naar de opgedane online vergaderskills.

Gijs Weenink, directeur van de Debat Academie, heeft training verzorgd over online overtuigen en effectief vergaderen. Hoe geef je voor de webcam een krachtige presentatie? Hoe voer je online een goede discussie? Waar moet je op letten en wat zijn veelgemaakte fouten? In deze training is dit uitvoerig aan bod gekomen.

Meebouwen aan de Klimaatgame Eemsregio

In een brainstormsessie onder begeleiding van gamedesigners van bureau Frisse Blikken helpt Jong SBE mee aan de serious game over de energietransitie in de Eemsregio.

Bedrijfsbezoek: BioMCN

November 2019 – Eind van deze maand viert BioMCN de heropening van de M2-installatie, maar 7 november kregen deelnemers van de werkgroep JongSBE al een voorproefje!

Fietsrondleiding over Oosterhorn

Onder leiding van Jannes Stokroos (directeur Sales, Shipping & Technology bij Groningen Seaports) heeft Jong SBE per fiets een rondleiding gekregen over Oosterhorn. Hierbij hebben zij uitleg gekregen over het ontstaan van dit bedrijventerrein en de meest actuele ontwikkelingen.

 

Bedrijfsbezoek: RWE

Jong SBE nam een kijkje in de centrale en besprak de bouw van de biomassa-installatie en wat dit betekent voor de energietransitie en de elektriciteitssector.

Business Cases: Omega Green

Naast een bedrijfsbezoek legde Omega Green de Jong SBE’ers een business case voor. De algenteelt loopt nog tegen een aantal uitdagingen aan, waar deelnemers zich over mochten buigen. De multidisciplinaire teams kwamen tot verschillende adviezen aan het team van Omega Green.

 

 

Deelnemen aan Jong SBE

Is uw bedrijf lid van SBE en bent u jonger dan 40 jaar? Dan kunt u zich op de uitnodigingslijst van Jong SBE laten plaatsen!

Stuur een mail

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: