Technisch onderwijs kan op alle niveau’s wat betekenen

Door-opleiden of bijscholen is een manier  om medewerkers verder te ontwikkelen en over de juiste expertise te laten beschikken. Dit kan op verschillende manieren worden aangepakt, zo besprak de SBE werkgroep HRM, afhankelijk van het niveau van medewerkers.

Op MBO-niveau hebben inmiddels 20 bedrijven uit de procesindustrie en energiesector zich verenigt in AOT Noord om gezamenlijk te werken aan de werving van studenten en het ontwerp van de opleiding (waar electro- en installatietechniek en werktuigbouwkunde samenkomen).

Op Hbo-niveau bestaat de mogelijkheid om een Associate degree (Ad) te volgen aan de Hanzehogeschool, een tweejarige opleiding op Hbo niveau. Deze wordt gecombineerd met een relevante baan, en ook de AD zelf wordt vormgegeven in samenwerking met het bedrijfsleven.

Op WO-niveau werden deelnemers bijgepraat door Esther Vertelman over het Groningen Engineering Business Center (GEBC). Het GEBC is het loket van de Rijksuniversiteit Groningen voor bedrijven en opleidingen om in contact te komen voor de faculteit FSE, waar onder andere werktuigkunde, advanced materials, energy en smart industries onder vallen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: