Een rondvaart met de Loodskotter; de eerste prijs van de SBE-Najaarsbijeenkomst

Vorige maand vond de SBE-Najaarsbijeenkomst plaats. Met de spelshow, die voor deze gelegenheid werd georganiseerd, is de eerste prijs gewonnen door Marinus Tabak (RWE), Sander Topelen (Nehlsen), Jannes Stokroos (Groningen Seaports), Theo Wesseling (Tauw) en Sander Fransen (Royal HaskoningDHV). Zij mogen een rondvaart maken met de Loodskotter Eems.

De Loodskotter Eems is een initiatief van de Stichting Loodskotter Eems. In 1997 ontstond het idee om de haven van Delfzijl haar eigen boegbeeld te geven. Als eerbetoon aan wat de loodskotters hebben betekend voor Delfzijl, besloot men een nieuwe loodskotter te bouwen. Met de Stichting Mens & Werk werd een werk- & leertraject opgezet en konden werkzoekenden aan de slag. Dankzij hen en bijdragen van vrijwilligers, donateurs en sponsoren kwam het schip in 2004 in de vaart.

Tegenwoordig wordt de Loodskotter verhuurt voor recreatie- en bedrijfsvaartochten. Met de opbrengst van verhuur en met sponsoring kan de stichting het schip in stand houden en kan het schip worden ingezet voor diverse opleidingstrajecten.

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: