Kan ik nog naar Duitsland?

Duitsland heeft op 2 oktober grote delen van Nederland, waaronder de provincie Groningen, tot risicogebied verklaard. Dit heeft tot gevolg dat er nu voor reizigers naar Duitsland een zogenoemde quarantaine- en meldingsplicht geldt.

In principe moeten alle personen die vanuit Nederland het land binnenkomen, 14 dagen in thuisquarantaine. Daarnaast moeten zij contact opnemen met het “Gesundheidsamt” (de Duitse GGD). Verdere details van de uitvoering en de uitzonderingen op deze regels worden door de afzonderlijke deelstaten bepaald en willen wel eens veranderen.

De deelstaat Niedersachsen heeft de huidige Coronaregels vastgelegd in de “Niedersächsische Corona-Verordnung“. Deze verordening is op 25 september ingegaan en is tot en met 8 oktober van kracht. Op dit moment van schrijven is er nog geen duidelijkheid of en hoe deze regels verder zullen worden versoepelt. De meest actuele informatie vindt u hier.

Op 7 oktober heeft de deelstaat Nordrhein-Westfalen de regels versoepeld. Meer informatie hierover vindt u hier.

Mocht u specifieke vragen hebben over de quarantaine- en meldingsplichtregels dan kunt goed terecht bij het Grensinfopunt maar voor algemene vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met ons.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: