Googliness, Nooglers & the Culture Club: Google’s focus op werksfeer

Met zo’n 250 werknemers on site op dit moment en grote uitbreidingen in de nabije toekomst komt er veel op Google Eemshaven af op het gebied van personeel. Toch heeft Google geen lokale of nationale HR afdeling; hoe zorgen zij er dan voor om de juiste mensen te krijgen?

Gerda Wolters, Facilities Specialist Google GRQ, besprak met de SBE werkgroep HRM dat dit lukt doordat er veel zaken in-house zijn als training en opleiding. Ook legt Google een sterke focus op een match tussen potentiële werknemer en Google tijdens de selectie: ‘’Googliness’’ is het codewoord waarnaar gezocht wordt.

Voor nieuwe medewerkers ‘’Nooglers’’ houdt het daarna niet op, Google kent tal van instrumenten om bij te dragen aan een positieve werksfeer. De 20%-regel, waarbij werknemers een vijfde van hun werkweek mogen werken aan eigen projecten, is hiervan een bekend voorbeeld.

Google zet ook veel in op het maken van verbinding met regionale onderwijsinstellingen en studenten. Het  gepresenteerde bezoek aan het Alfa-College is een mooi voorbeeld hoe dit werkt.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: