Frans Musters nieuwe voorzitter SBE

Delfzijl 10 oktober 2019 – Het algemeen bestuur van Samenwerkende Bedrijven Eemsregio draagt Frans Musters voor als nieuwe voorzitter van de vereniging. Tijdens de algemene ledenvergadering draagt huidig voorzitter Cor Zijderveld zijn voorzittershamer over aan Musters, die zijn werkzaamheden op 1 januari 2020 gaat starten.

Musters is een goede bekende binnen de SBE geledingen waar hij als directeur van de Rabobank Noord-Groningen vele jaren actief is geweest. Met name zijn brede maatschappelijke en economische visie, bestuurlijke ervaring en positie in het noordelijk netwerk liggen aan de basis van de voordracht.

“Allereerst vind ik het een eer om het vertrouwen te krijgen van de leden. Daarnaast liggen er in het Eemsregiogebied prachtige kansen en daarmee ook mooie uitdagingen” aldus Musters. Hij ziet een stevige verbinding tussen de bedrijven en hun omgeving als speerpunt. “Iedereen kent de uitdagingen van Noord-Groningen. Dat is voor mij aanleiding geweest om enkele jaren geleden Perspectief Groningen 2025 op te starten. Één ding wordt daarbij heel duidelijk: de weg naar een duurzame brede welvaart gaat langs de samenwerking tussen burgers, bedrijfsleven en vele van onze andere stakeholders.”

Met de voordracht van Musters komt een einde aan het voorzitterschap van Cor Zijderveld. Zijderveld over zijn afscheid: “Ik ben enorm trots op wat we hier met z’n allen hebben bereikt. De Eemsregio staat definitief op de kaart in Nederland en Europa. Hier wordt geïnnoveerd voor een duurzame toekomst en daarmee duurzame werkgelegenheid voor Groningen. De Eemsregio en de bedrijven zitten in mijn bloed, ik zal altijd betrokkenheid blijven voelen. Ik ben daarom ook blij met de voordracht van Frans Musters.”

Voor vragen kunt u contact op nemen met Frans Alting.

Lees hier het volledige persbericht

Meer informatie over dit dossier?

Frans Alting

Directeur
m +31 596 634 030

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: