Purified Metal Company: de complexiteit van circulair

13 oktober 2021 – Een groep van specialisten van de SBE Werkgroep Maintenance & Projecten heeft Purified Metal Company (PMC) bezocht. Heimerik Leeuwerke (Maintenance Engineer) en Peter Enting (Proces Engineer) gaven een blik achter de schermen van de opvallende nieuwe fabriek aan de Oosterwierum in Farmsum.

’s Werelds eerste recycler van met chroom-6 en asbest verontreinigd staalschroot geniet op dit moment van brede internationale aandacht. De techniek van PMC moet een einde maken aan het grootschalig storten van vervuild staalschroot. Het afval is voor PMC de grondstof voor hoogwaardige metalen. De verwerking gebeurt met een nieuw procedé.

De ontwikkeling past volledig in de doelstellingen om veel efficiënter met waardevolle grondstoffen om te gaan en het streven naar een circulaire economie. Hiervoor is veel nieuwe technologie nodig die ook nieuwe uitdagingen geeft voor maintenance. Zo vindt de productie bij PMC grotendeels plaats in hermetisch afgesloten ruimtes wat het operationeel houden van de installaties een stuk complexer maakt.

Om het vervuild schroot probleem op te lossen zijn wereldwijd meerdere fabrieken nodig. De fabriek van PMC op de Oosterhorn moet daarvoor de eerste in een reeks zijn.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: