Filosofische bijeenkomst SBE!?

Het lijkt niet direct een logische combinatie: het bedrijvencluster van de Eemsregio en filosofie. Maar tijdens de SBE Voorjaarsbijeenkomst bleek dat het veel inspiratie geeft en helpt om ‘uit te zoomen’ en de focus te houden op de juiste dingen. Met schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert stond de hele avond in het teken van het stoïcisme.

In zijn jaren als schaatser heeft Tuitert zich bekwaamd in deze filosofie. Het hielp hem om het hoofd te bieden tegen de druk van topsport en om beter te presteren. In een energieke sessie vertelde hij zijn persoonlijke verhaal en legde hij de basis voor de paneldiscussies.

Mark Tuitert liet op het podium het praktische en realistische van het stoïcisme zien. Weg van het abstracte wensdenken en de nadruk op accepteren van de realiteit en sturen op wat je wel kunt doen, op een goede manier. Met deze blik ondersteunde hij als side kick ook de podiumgesprekken over energietransitie en de krappe arbeidsmarkt onder leiding van Gijs Nillessen.

Boeiend was ook de werking van het ‘schaatstreintje’ als voorbeeld voor de samenwerking in de regio. Zowel in de paneldiscussies als aan de dinertafels werd het treintje aangehaald om duidelijk te maken hoe samenwerking in de regio alle partijen sterker maakt en uiteindelijk kampioenen voort kan brengen.

Video: Bert Gort Fotografie

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: