Verkiezing Northern Enlightenment 2020 gestart!

De jaarlijkse verkiezing van de Northern Enlightenment brengt een ‘hoopgevende innovatie’ en duurzaam voorbeeld voor Noord-Nederland breed onder de aandacht. Tijdens het online Eemsregiovisiecongres 2020 op 6 november pitchen de 3 finalisten: Crown van Gelder / Cosun Beet Company, Corre Energy én Aldel!

De samenwerking tussen papierfabriek Crown van Gelder en suikerverwerker Cosun Beet Company levert door gebruik van het vezelrijke (afvalproduct) bietenpulp een papiersoort op met een zeer lage footprint. Corre Energy heeft een technologie ontwikkeld om lucht en waterstof te comprimeren en op te slaan in een periode met energieoverschotten. Aluminiumfabriek Aldel werkt in samenwerking met Ecorus aan de aanleg van een microgrid dat is gekoppeld aan de fabriek van Aldel.

Stemmen kan nu al tot 13.30 uur op 6 november. Deze internetstemmen tellen voor twintig procent mee. Deelnemers aan Eemsregiovisie kunnen vrijdag ook nog eens twintig procent verdelen. De overige zestig punten worden gegeven door een jury.

Lees meer>>

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: