Verdubbeling N33 weer in zicht!?

Met de kamerbrede steun voor de motie van Tweede Kamerleden Mulder (CDA) en Wijngaarden (VVD) is een verdubbelde N33 tot aan de Eemshaven definitief op de Haagse agenda geplaatst. De motie ondersteunt de regionale coalitie van Provincie, gemeenten, Groningen Seaports en SBE die het afgelopen jaar gewerkt heeft aan alternatieven om de weg, die de havens en de regio beter moet ontsluiten, alsnog te realiseren.

Budgetoverschrijdingen bij de verbeteringen aan de ringweg bij de stad Groningen gooiden vorig jaar nog roet in het eten voor het verdubbelde traject tot Appingedam. “Na de boosheid werd al snel de samenwerking gesmeed om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om de N33 te kunnen verdubbelen. Bij voorkeur tot aan de Eemshaven en met een aquaduct bij Appingedam. De afgelopen maanden lijkt alles in een stroomversnelling te komen”, verteld SBE voorzitter Frans Musters.

In de aangenomen motie wordt het kabinet ook opgeroepen om een duurzame oplossing te vinden voor Groningen Airport Eelde.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: