Uitbreiding Eemshaven een flinke steun in de rug

De Eemshaven gaat uitbreiden. Reden hiervoor is de toenemende vraag naar grote bedrijfskavels en de schaarste hiervan op de bestaande bedrijventerreinen in het Eemsregiogebied.

Uitbreiding van de Eemshaven is een belangrijke voorwaarde om de kansen voor economische versterking in Noordoost-Groningen te benutten. “Door uitbreiding ontstaat weer ruimte voor de marktvraag, want op dit moment hebben we te maken met schaarste aan grond in de Eemshaven. We kunnen in de Eemshaven, maar ook in Delfzijl, nauwelijks aaneengesloten kavels aanbieden”, aldus Cas König, CEO van Groningen Seaports. ‘’Uitbreiding maakt de komst van bedrijven, die veel ruimte nodig hebben, mogelijk.’’

Bedrijven die zich willen vestigen op de nieuwe kavels, zijn bedrijven op gebied van waterstof, batterijen, datacenters, windenergie, automotive en nieuwe vormen van hightech. De komst van deze bedrijven creëert werkgelegenheid voor hoger en lager geschoolde mensen en zorgt voor nieuwe technische kansen en aansluitmogelijkheden voor bestaande bedrijven.

‘’Uitbreiding van de Eemshaven is een geweldige opsteker voor de Eemsregio. Het stelt ons in staat om het momentum waarin wij ons nu verkeren in de energie- en grondstoffentransitie vast te houden’’, aldus SBE-voorzitter Frans Musters. ‘’Uitbreiding draagt daarnaast sterk bij aan het sociaal- economische klimaat van de regio, iets waar wij ons als bedrijfsleven ook hard voor inzetten. Het uitbreidingsplan van de Provincie en gemeente Het Hogeland voelt daarom aan als een flinke steun in de rug’’.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: