Strijd om verdubbeling N33 gaat onverminderd door

Het is u vast en zeker niet ontgaan dat de Provincie Groningen twee derde van het budget (59,2 miljoen euro) dat toegekend is voor de verdubbeling van de N33 in wil zetten voor de Ring Zuid. In reactie op dit besluit heeft SBE samen met Groningen Seaports en de gemeenten Eemsregio, Midden-Groningen en Het Hogeland, de Statenleden van onze provincie benaderd.

Het is duidelijk dat de verdubbeling van de N33 noodzakelijk is voor Noordoost Groningen. ‘’De verdubbeling van de N33 is niet alleen van groot belang voor de bereikbaarheid van de havens en industrie gezien de sterke economische ontwikkelingen daar, maar ook voor onze inwoners in geheel Noordoost Groningen. Het is een investering die bijdraagt aan de aan hen toegezegde verbetering van het sociaal-maatschappelijk perspectief. Een perspectief waar wij met elkaar hard voor aan het werk zijn.‘’

De N33 loopt dwars door het aardbevingsgebied, een verdubbeling van de weg versneld woon-werk verkeer en verbeterd de leefbaarheid in de kernen en dorpen in dit gebied. Bovendien draagt het sterk bij aan de ontwikkelingsmogelijkheden voor het bedrijfsleven. Bereikbaarheid laat nu al te wensen over, met de groeiende bedrijvigheid zal dit alleen maar toe nemen.

Met de brief wordt de Provincie opgeroepen om te zoeken naar alternatieve financiering zodat de N33 zonder vertraging kan worden gerealiseerd. Lees hier de hele brief.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: