Start kwartiermaker Safety Deal Eemsregio

De eerste stap naar een Safety Deal Eemsregio is gezet. Tijdens een bijeenkomst van Externe Veiligheid Oosterhorn hebben kwartiermaker Jos Leuveld (voormalig plantmanager van Zeolyst en oud-voorzitter SBE-bestuur Industrie) en Frans Alting (directeur SBE) plannen voor een integrale samenwerking op gebied van veiligheid gepresenteerd. Leuveld staat aan de start van een ronde langs bedrijven en overheidspartijen om te onderzoeken hoe door samenwerking het veiligheidsniveau op en rond Oosterhorn kan worden verhoogd.

De Safety Deal komt voort uit de Subsidieregeling Versterking Omgevingsveiligheid, die gericht is op industrie met gevaarlijke stoffen. De deal gaat uit van de gedachte dat niet meer regels maar een hechte samenwerking de oplossing vormt voor een vergroting van het veiligheidsniveau.

Naast SBE nemen bij de start een tiental bedrijven, overheden en Groningens Seaports deel. De laatstgenoemde is ook penvoerder. Naar verwachting zullen er tijdens de inventarisatie en analyse van Jos Leuveld veel meer partijen aansluiten.

Bent u geïnteresseerd in de Safety Deal? Neem dan contact op via info@sb-eemsregio.nl

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: