Scholieren hebben eerste schooldag op de nieuwe campus in Appingedam

1 september 2022 – Voor de leerlingen van Rudolph Pabus Cleveringa, Theda Mansholt en George Martens begon het nieuwe schooljaar afgelopen woensdag extra feestelijk. Voor de eerste keer mochten zij kijken in de Campus Eemsregio, vanaf nu hun nieuwe schoolgebouw.

Naast deze scholen zit ook het Noorderpoort (mbo) in het gebouw. Elke school heeft een eigen thuisbasis, waar leerlingen een groot deel van de lessen volgen. Daarnaast zijn er een aantal gemeenschappelijke faciliteiten ingericht. Zo is er flink geïnvesteerd in een uitgebreide technische werkplaats, sportcomplex en mediatheek.

De bouw van de nieuwe campus was nodig doordat de oude scholen niet bevingsbestendig waren en het leerlingenaantal de komende jaren slinkt. Door alle scholen op één plek onder te brengen is het huisvestingsprobleem opgelost en kan iedereen gebruikmaken van uitgebreide voorzieningen.

Al in de eerste weken van dit schooljaar gaan leerlingen het gebouw weer uit voor excursies, stages en les bij bedrijven. Een belangrijk uitgangspunt van de campus is namelijk verbinding. Het moet een aanjager worden van samenwerking met het bedrijfsleven in de regio en uitgroeien tot een campus van de Universiteit van het Noorden, een kennis- en innovatienetwerk van de vijf Noordelijke kennisinstellingen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: