”De CIC komt voort uit de Industrieagenda Eemsregio, de route voor vergroening van de industrie en energie in onze regio.”

Proeftuin voor groene chemie in Delfzijl

De Chemport Industrie Campus in Delfzijl wordt een proeffabriek waar groene chemie op grote schaal getest kan worden. Daarnaast wordt het een plek waar onderwijs en bedrijfsleven een fysieke verbinding krijgen voor het ontwikkelen van talent. Dit initiatief komt voort uit de Industrieagenda Eemsregio, de route voor vergroening van de industrie en energie in onze regio.

Afgelopen vrijdag is de intentieverklaring ondertekend om een nieuwe impuls te geven aan de  ambities van verduurzaming en vergroening. De nieuwe campus in Delfzijl sluit naadloos aan op Zernike Advanced Processing (ZAP) in Groningen, waar op laboratorium schaal getest kan worden. De komende periode wordt besteed aan het verder uitwerken van het initiatief.

Voor het realiseren van de Chemport Industrie Campus werken SBE, Groningen Seaports, Provincie Groningen, RUG, Hanzehogeschool, NOM, DNV GL, AkzoNobel en Economic Board Groningen nauw samen.

Meer informatie over dit dossier?

Frans Alting

Directeur
m +31 596 634 030

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: