PMC wint Northern Enlightment

Purified Metal Company (PMC) heeft de Northern Enlightment gewonnen. Tijdens het Eemsregiovisie Congres sleepte het bedrijf deze industrieprijs voor innovatie in het Noorden in de wacht.

De winnaar werd gekozen op basis van publieksstemmen en het oordeel van een jury, die bestond uit Frans Alting (SBE), Eertwijn van den Dool (Groningen Seaports), Aaldrik Haijer (Water & Energy Solutions) en Paul Compagne (BioMCN). “Duurzame verwerking van asbesthoudend staal lost een probleem op dat lang werd ontkend. Het doorzettingsvermogen van de aandeelhouders van PMC zorgde ervoor dat het milieu en gezondheidsbedreigende asbeststaal nu grondstof is voor nieuwe producten. PMC is daarmee de terechte winnaar”, aldus deze jury.

De afgelopen twee jaar bouwde PMC in Delfzijl aan ‘s werelds eerste recyclingfabriek voor asbesthouden staal. Alleen al in Nederland komen hiervan duizenden tonnen vrij. Voorheen kon dit alleen worden gestort of duur worden gereinigd. Bij PMC kan het nu ook worden gerecycled. Naast kostenbesparingen en het niet meer hoeven storten levert recycling een serieuze milieuwinst op. Productie uit ijzererts is erg milieubelastend. Met iedere kilogram die PMC aan staal produceert komt er 1 kg CO2 minder in de atmosfeer. De fabriek bespaard daarmee jaarlijks 150.000 ton aan CO2-emissie, dat is evenveel als de jaarlijkse uitstoot van 45.000 personenauto’s.

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: