Nieuw bedrijvenplatform voor primair & voortgezet onderwijs

1 oktober 2021 – Deze week is Platform Scholen & Bedrijven gelanceerd. Hierop kunnen bedrijven eenvoudig hun aanbod voor basis- en middelbare scholen plaatsen. Dit kan uiteenlopen van gastlessen tot excursies en van stageplekken tot bedrijfspresentaties.

“Kinderen moeten zo vroeg mogelijk kennis maken met de mooie banen in onze regio want ze moeten al jong een studiekeuze maken. Met dit platform hebben bedrijven de kans om met deze doelgroep in contact te komen”, aldus Ian Hartman, projectmanager bij SBE.

“Stages eindigen vaak op plekken als de supermarkt. Voor hun profielkeuze worden kinderen daar niet veel wijzer van. Ik ben ervan overtuigd dat als leerlingen vaker bij een technisch bedrijf zouden stagelopen, er veel meer leerlingen voor de techniek zouden kiezen”, aldus Claudia Konert, projectmanager van Sterk Techniekonderwijs Regio Noord.

Het platform is een initiatief van Kansrijke Groningers en Sterk Techniekonderwijs Regio Noord. Beide projecten zetten zich in om kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het werkveld en regionale arbeidsperspectieven. Wilt u meer weten? Klik op deze link.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: