OV in de Eemshaven en deelfietsen voor “last-mile transport”

Op 9 september heeft wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland samen met de eerste passagier Eric-Jan Vaes van RWE de aftrap verricht van een nieuw bereikbaarheidsconcept bij de bushalte Emmahaven aan de Kwelderweg. Een busverbinding in combinatie met deelfietsen betekent een verbetering van de bereikbaarheid van bedrijven in de Eemshaven voor hun medewerkers en natuurlijk de vele studenten met stages, onderzoeken en afstudeeropdrachten.

De bedrijven in de Eemshaven zijn nu nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Met een overstap in Appingedam reis je vanaf Groningen met lijn 6 en lijn 41 elk uur naar de Eemshaven. In de ochtend- en middagspits rijdt lijn 160 tevens drie keer rechtstreeks vanuit Groningen.

Om op de gewenste plek in het uitgestrekte gebied te komen staan er deelfietsen klaar die met een app geleend kunnen worden. Dit gebruik is gratis wanneer de fiets binnen 12 uur weer op dezelfde plek wordt teruggezet. Zo wordt de reiziger maximaal gefaciliteerd en is het OV een goed alternatief voor werknemers en bezoekers en worden de bedrijven een stuk aantrekkelijker als stagelocatie voor studenten.

Er zijn drie haltes aan de Kwelderweg: Emmahaven in het westen, Energiecentrale in het midden en Datacentrale in het oosten bij het Google datacenter. De deelfietsen staan bij de twee eerstgenoemde haltes en bij het station Eemshaven. Afhankelijk van de behoefte kunnen het aantal fietsen en de locaties worden aangepast.

SBE is blij met dit initiatief dat is mogelijk gemaakt door de samenwerking met het OV-bureau Groningen Drenthe, Groningen Seaports, PDED en gemeente het Hogeland.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: