Oud-gedeputeerde Nienke Homan wordt nieuwe voorzitter VNCI

Nienke Homan wordt de nieuwe voorzitter van VNCI, de branchevereniging voor de chemische industrie.

Als gedeputeerde voor GroenLinks bij de Provincie Groningen had Homan onder andere energietransitie, water en milieu in haar portefeuille. In deze positie heeft ze zich jarenlang ingezet voor de waterstof- en energieontwikkelingen in de Eemsregio.

Na haar vertrek afgelopen jaar heeft ze landelijk en internationaal meerdere functies aangenomen die hiervan in het verlengde liggen. Zo is ze bestuurslid van de Zwitserse Green Hydrogen Organisation, een non-profit organisatie die werkt aan standaarden voor groene waterstof.

Per 1 mei start Homan bij VNCI, waar ze zich verder zal inzetten voor het belang van verduurzaming en de Nederlands chemiesector.

“In deze tijden hebben we doorpakkers nodig. De komende jaren moet het gebeuren: grondstoffen en producten die we dagelijks gebruiken op een duurzame manier produceren. De chemische industrie werkt daaraan en speelt daar een cruciale rol in”, verteld Homan in een verklaring van VNCI. “Al jaren zet ik me actief in voor het verduurzamen van de industrie door partijen samen te brengen. We gaan een groene economie alleen maar realiseren als iedereen meedoet. Ik wil daar verantwoordelijkheid voor nemen. Dat ik dat nu als voorzitter van de VNCI mag doen, is een hele eer!”

Groene Groninger

Naast bestuurder van VNCI blijft Nienke als beschermvrouwe betrokken bij de Groene Groninger. Deze een onderscheiding van SBE wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere rol heeft gespeeld bij de omschakeling naar duurzame energie en grondstoffen in de Eemsregio.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: