Nieuwe opzet Eemsregiovisie congres 2023

Vorig jaar hebben we het moeten missen maar op 16 mei is weer een editie van het Eemsregiovisie congres. Voor het eerst zal tijdens het event ook de verkiezing van Plant Manager of the Year gehouden worden. De award wordt uitgereikt tijdens het Chemport Europe Diner dat direct aansluit op het congres.

Centraal in het programma staan koolstof en waterstof. We willen af van fossiele grondstoffen. Maar hoe komen we straks aan de koolstof en waterstof als chemische bouwstenen voor waardevolle materialen? In Noord-Nederland zijn de eerste stappen zichtbaar van de grondstoffentransitie. Groene waterstof krijgt al veel aandacht als energiedrager, maar is misschien nog wel belangrijker als bouwsteen voor materialen die wij allen dagelijks gebruiken. Er zijn ook interessante initiatieven op het gebied van koolstof uit afval, biomassa en zelfs CO2.

Eemsregiovisie is een initiatief van Groningen Seaports, Chemport Europe, VNCI, Chemiepark Delfzijl, Samenwerkende Bedrijven Eemsregio en Industrielinqs pers en platform.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: