Nieuwe hotspot voor proeffabrieken

Op 23 november is het Chemport Innovation Center geopend. Dit gloednieuwe centrum gaat een onderkomen bieden aan startups die ideeën in praktijk willen toetsen en op schaal willen produceren.

Met de opening van het CIC is het laatste puzzelstukje voor het noordelijk innovatiesysteem gelegd. Voorheen konden startups die wilden opschalen nauwelijks of niet in Groningen terecht. Nu kunnen deze jonge bedrijven zich vestingen in het CIC, waar naast ruimte ook alle voorzieningen aanwezig zijn om op testschaal te produceren.

Broedplaats voor duurzame industrie

“Het CIC wordt een verzamelplek van jonge bedrijven met duurzame innovaties. Het wordt een broedplaats voor nieuwe soorten chemie die we hier in de regio steeds meer zullen zien”, aldus Frans Alting, directeur van Samenwerkende Bedrijven Eemsregio.

Eerste huurder al bekend

Op de dag van de opening tekende ExxFire als eerste het huurcontract. Het bedrijf ontwikkelt een systeem om ruimtes brandveilig te maken met drukloos opgeslagen gas. Inmiddels hebben al meer startups hun interesse getoond.

Foto v.l.n.r.: gedeputeerde Ijzebrand Rijzebol, Edwin Verver (ExxFire), Johan Visser (Nobian) en Cas König (Groningen Seaports)

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: