• 20

Chemport Challenge Week

  • Jaarlijkse projectweek met chemiestudenten
  • Casussen over verduurzaming en groene chemie
  • Presenteren van het regionale werkveld en carrièrekansen

Gedurende de Chemport Challenge Week, die de Hanzehogeschool jaarlijks organiseert in samenwerking met SBE en haar leden, maken tweedejaars studenten van de opleiding Chemie kennis met de Eemsregio.

De projectweek vindt plaats tijdens de International Project Week, een uitwisselingsprogramma tussen de Hanzehogeschool, de UC Leuven-Limburg uit Leuven en de Haute Ecole Léonard de Vinci uit Brussel. Studenten van deze scholen bezoeken een week lang bedrijven en werken aan vraagstukken die deze bedrijven op gebied van verduurzaming en groene chemie hebben. Aan het einde van deze week presenteren zij hun bevindingen aan de bedrijven.

De industrie in de Eemsregio groeit. Nieuwe bedrijven vestigen zich in het gebied en bestaande bedrijven breiden uit en verduurzamen. De behoefte naar goed opgeleid technisch personeel is daardoor groot.

Met de Chemport Challenge Week laten de Hanzehogeschool en het bedrijfsleven aan studenten zien wat er in het regionale werkveld gebeurt. Studenten worden daarmee in een vroege fase van hun studie bekendgemaakt met de rol die zij in verduurzaming kunnen spelen en carrièrekansen in het noorden.

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: