Industrietafel Noord-Nederland presenteert biomassaplannen

16 september 2022 – Met veel trots is afgelopen woensdag de Biogrondstoffen Agenda van de Industrietafel Noord-Nederland (INN) gepresenteerd. Dit gebeurde op het Prinsjesfestival in Den Haag met een speciaal ontwikkelde video.

Produceren met biomassa is onmisbaar in het plaatje van een duurzame samenleving. Plantaardig materiaal vormt immers het enige alternatief op fossiele grondstoffen. Tegelijk rust er controversie rondom het gebruik van biomassa door de industrie en is er maatschappelijke discussie over hoe een bio-economie eruit zou moeten zien.

Om de biogrondstoffentransitie in Noord-Nederland op een juiste manier aan te jagen heeft INN een agenda opgesteld. Hierin is met een aantal pijlers uitgetekend hoe de industrie op een goede manier biomassa kan inzetten.

De agenda laat zien dat de industrie in het Noorden klaar is om de overstap naar “groene grondstoffen” te maken. Het is technisch haalbaar en mogelijk in goede balans met de natuur. De sleutelwoorden hiervoor liggen in optimale recycling en het naar waarde inzetten van de stoffen volgens een waardepiramide.

“De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opstellen van de agenda en het verhaal richting de buitenwereld. De positieve reacties die we in Den Haag hebben ontvangen laten zien dat we een goede koers varen en in de transitie ons echt op een kantelpunt begeven”, aldus Frans Alting, directeur van SBE en voorzitter van het expertteam van INN .

De komende tijd blijft de film op het Prinsjesfestival te zien. Daarnaast blijft de film ook online beschikbaar. Bent u benieuwd naar de hele agenda. Klik op deze link om het volledige verslag te bekijken.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: