In 2019 versterken we de positie van de Eemsregio

Het slot van de speech van Cor Zijderveld op de SBE Nieuwjaarsreceptie kijkt vooruit naar mooie ontwikkelingen in de Eemsregio.

2018 Was een bewogen jaar gekenmerkt door sterke groei. Dit werd kracht bijgezet door aankondigingen van capaciteitsuitbreidingen bij bestaande bedrijven en de komst van nieuwe bedrijven, zoals Avantium, PMC, Photanol, Van Merksteijn. Daarnaast is 2018 het jaar van het besluit om de gaswinning in Groningen af te bouwen en de start van de Industrietafel (klimaatakkoord). Zijderveld benadrukte de koplopersrol die de bedrijven in de Eemsregio vervullen. De presentatie van het Co2-reductieplan onderstreept dit nog eens: nu al stoten de bedrijven bijna veertig procent minder CO2 uit. Het plan laat bovendien een mooie groene toekomst zien: er is een voorlopersrol weggelegd in de opwekking van groene energie, het gebruik van waterstof en het gebruik van groene grondstoffen. “Alle reden om trots te zijn en dit ook uit te dragen” aldus de voorzitter.

In 2019 gaan SBE en BBE samen verder. In 2019 zetten we samen in op verdere verduurzaming, beschikbaarheid van personeel en veiligheid in de Eemsregio.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: