Heeres & Heeres ontvangen de Groene Groninger

De broers Prof. Dr. Ir. Erik Heeres (RUG) en Dr. Andre Heeres (Hanze Hogeschool) zijn onderscheiden met de Groene Groninger van SBE, een prijs voor personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan duurzaamheid in Groningen. De prijs is woensdag uitgereikt door juryvoorzitter gedeputeerde Nienke Homan en oud-SBE voorzitter Cor Zijderveld, de eerste winnaar van de prijs.

Homan over de prijs: “Heeres en Heeres krijgen de Groene Groninger omdat zij met hun onderzoek inzicht hebben gegeven in de route naar groene chemie in de Eemsregio en daarbij een sterke verbinding hebben gelegd tussen Universiteit, Hogeschool en industrie.”

In de Industrie Agenda Eemsregio is het gebruik van biogrondstoffen (b.v. suikerbieten) als één van de oplossingen voor een volledig CO2 neutrale en circulaire industrie aangewezen. Met een aantal onderzoeken is deze gedachte verregaand geconcretiseerd. Zo wordt in de onlangs gepresenteerde Suiker Agenda Noord-Nederland aangetoond dat suikers goede bouwstenen zijn voor de chemische industrie en daarmee een alternatief voor fossiele grondstoffen.

De onderzoeken van de gebroeders Heeres leveren niet alleen kansen op voor de bedrijven maar zijn ook een grote bron van inspiratie voor studenten op de Hanzehogeschool en de RUG. De voorbeelden in de onderzoeken worden regelmatig gebuikt in colleges en opdrachten. “En dit is belangrijk om het talent van de toekomst in aanraking te brengen met de prachtige banen in de Groninger industrie. Je hoeft dus niet naar de Randstad om een mooie carrière op te bouwen” vervolgt Homan.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: