Groningen Seaports ontvangt achtste Ecoport-certificaat

 Groningen Seaports (GSP) heeft tijdens haar nieuwjaarsreceptie op 12 januari voor de achtste keer het Ecoport-certificaat ontvangen. Dit is een wereldwijd keurmerk voor duurzame havens die iedere twee jaar voortgang boeken in hun milieuprestaties. GSP is de eerste haven ter wereld die dit keurmerk zo vaak in ontvangst heeft mogen nemen.

CEO van GSP, Cas König, is dan ook ontzettend blij met deze onderscheiding: “Duurzaamheid zit echt in ons DNA. Wij zijn ons ervan bewust dat we gevestigd zijn aan het mooiste natuurgebied van Nederland en daar houden we in onze bedrijfsvoering dan ook rekening mee. De maatschappelijke verantwoordelijkheid is een zeer belangrijk uitgangspunt bij onze activiteiten. Economie en ecologie gaan hier samen”.

Naast het ontvangen van het certificaat had Seaports tijdens de bijeenkomst nog meer goed nieuws te melden. Het afgelopen jaar zijn er een groot aantal gronduitgiftes gedaan. Verwacht wordt dat hierdoor 17.5 miljoen winst zal worden geboekt, wat voor een groot deel zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van terreinen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: