Girlsday voor meer vrouwen in de techniek

Op de Girlsday 7 april werden meiden van de middelbare scholen in Noord-Groningen erop uitgestuurd. Ze gingen langs technische bedrijven om enthousiast te worden gemaakt voor een baan in de techniek.

Werken in de techniek is iets dat veel vrouwen niet overwegen. Voor een groot deel komt dit door de onbekendheid en het stigma dat hierop ligt. SBE en het Sterk Techniekonderwijs Noord-Groningen organiseerden daarom gezamenlijk een dag om de ruim 250 meiden die voor hun profielkeuze te laten ervaren wat er bij de industrie en andere technische bedrijven gebeurt.

“Het beeld van techniek als vies, zwaar en vooral mannenwerk is al lang achterhaald. Om voldoende nieuwe technici te krijgen is belangrijk dat we dit beeld van ons af weten te schudden en al vroeg bij scholieren laten zien wat werken in de techniek echt inhoud”, aldus Ian Hartman, projectmanager bij SBE.

In passende werkkleding gingen de meiden onder meer langs bij Alert, de ENGIE-centrale, Equans Nedmag, Niestern Sander en Stork. Wellicht dat ze hier als professional over een aantal jaar ook in werkkleding zullen lopen maar ongetwijfeld zullen ze nog eens terugdenken aan deze leuke dag.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: