Gidsfunctie: Brandweerzorg in de Eemshaven

De Veiligheidsregio Groningen gaat samen met bedrijven in de Eemshaven, gemeente Het Hogeland en Groningen Seaports aan de slag voor verdere optimalisering van de brandweerzorg in de Eemshaven. Projectleider Henk Doeven (Buro Kompaan) is aangesteld om deze samenwerking uit te werken, met bijzondere aandacht voor de gidsfunctie.

De brandweerzorg in de Eemshaven is al jaren onderwerp van discussie. De te lange aanrijtijden zijn een doorn in het hoog van het bedrijfsleven. Een gids moet daar verandering in brengen. Bij incidenten is de gids sneller ter plaatse dan de brandweer. Hij vormt de verbindende schakel tussen (de BHV-organisatie van) het bedrijf en de brandweer en zorgt daarmee voor een effectievere en snellere inzet op het moment dat de brandweer ter plaatse is. Het idee is gebaseerd op een vrijwillige pool van gidsen, mensen die werkzaam zijn in de Eemshaven. De Veiligheidsregio organiseert de pool en verzorgt vakinhoudelijke begeleiding en ondersteuning.

Na een proefperiode zullen overheidspartijen en bedrijven (SBE) beoordelen of de gezamenlijke inzet bijdraagt aan het veiligheidsperspectief voor de Eemshaven op de lange termijn.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: