Friese versterking voor Chemport Europe

De provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen treden toe tot Chemport Europe. De chemieclusters in Delfzijl en Emmen werken hier al in samen. Met de toetreding van deze Friese overheden is de noordelijke dekking van dit groene chemie-ecosysteem compleet, wat de Europese positie van Chemport Europe versterkt.

Frans Alting, lid van het bestuur van Chemport Europe: “Het is fantastisch dat Friesland er bij is gekomen. Het is vanuit het streven om volledig circulair te worden ook een hele logische aanvulling op het ecosysteem van Chemport Europe. Er zit kennis en er zijn prachtige bedrijven die goed in het Chemport profiel passen.

Expertise rondom recycling en circulaire plastics

De nieuwe Friese partners brengen vooral expertise rondom recycling en circulaire plastics in. “Bij het recyclen van plastics gaat het om het versterken van samenwerking bij projecten en het bouwen van ketens tussen regionale bedrijven en het onderwijs. Door deel te nemen aan Chemport kunnen we actiever kennis delen en van elkaar leren’’, aldus Hedwich Rinkes, wethouder van de gemeente Heerenveen.

Over Chemport Europe

Chemport Europe wil in 2030 koploper op het gebied van groene Chemie in Europa zijn. Om dit te bereiken werken zo’n 120 bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit de noordelijke regio intensief samen. Samen zorgen zij voor vergroening en naar verwachting ook meer werkgelegenheid. Hiervoor zijn de transitie naar hernieuwbare niet-fossiele grondstoffen, het verlagen van de uitstoot en het gebruik van hernieuwbare energie de speerpunten.

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: