Eindrapport Industrietafel Noord gepresenteerd op SBE najaarsbijeenkomst

 

De SBE Najaarsbijeenkomst stond gisteren volledig in het teken van het resultaat van de Industrietafel Noord-Nederland. Dit overleg levert direct input voor het klimaat akkoord. In de afgelopen maanden zijn aan de Industrietafel Noord-Nederland concrete oplossingen uitgewerkt om de uitstoot van CO2 te verminderen.

 

In 2017 al 45% CO2 minder

De industrie in de Eemsregio is toonaangevend in efficiency . Per ton product wordt nu al maar liefst 45% minder CO2 uitgestoten dan in het basisjaar 1990 en 36% absoluut. Daarmee hebben de bedrijven al grote stappen gezet. Door verdere energiebesparing, het gebruik van groene stoom en het bijmengen van groengas zullen de doelen voor 2030 gehaal moeten worden.

 

Windmolens op zee

De SBE leden uit de chemische sector – Nouryon, Avantium, Teijin Aramid, BioMCN – en de energiesector – RWE, Nuon Magnum, Engie prenteerden gezamenlijk de weg naar een CO2 neutrale economie. Centraal in de plannen staan het gebruik van groene grondstoffen, CO2 en H2 als grondstof en het gebruik van duurzame energie. Tijdens de presentaties werd duidelijk dat nu al geinvesteerd moet worden in nieuwe technolgie en er een stevige tand bijgezet moet worden in de opwekking van windenergie op zee.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: