Eerste paal in de grond van kabelfabriek TKF

TKF B.V. (Twentsche Kabelfabriek) is begonnen met de bouw van een nieuwe kabelfabriek in de Eemshaven. De fabriek gaat extra dikke en sterke zeekabels produceren voor windparken op zee.

Binnen nu en een jaar moet de nieuwe fabriek er staan. Dat meldde het Nederlandse concern uit Haaksbergen in een eerder persbericht.

Op de productielocatie zullen kabels worden geproduceerd om windturbines binnen een windpark op zee met elkaar te verbinden.

Met de investering is 130 miljoen euro gemoeid. Eenmaal up-and-running zal de fabriek 1200 kilometer zeekabel produceren per jaar. Een flinke productiecapaciteit, die hard nodig is om de ambities voor offshore wind in de Noordzee waar te kunnen maken.

De keuze voor de Eemshaven is strategisch genomen. Al eerder viel Amsterdam af vanwege gebrek aan elektriciteit en moeite met vergunningen door nabijgelegen natuurgebieden. Met nabijheid van energiecentrales en de huidige 25-kilometer regeling voor stikstofdepositie vormen beide zaken in de Eemshaven minder een probleem.

Bovendien is deze grote noordelijke industriehaven een belangrijk knooppunt voor de aanleg en het onderhoud van windparken op zee. Met een vestiging op deze locatie komt de nieuwe fabriek dus direct naast logistieke afnemers te staan.

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: