Eemsregio blijft produceren

Bericht van de voorzitter

Geen files, lege straten, thuiswerken of niet kunnen werken. Dat is het beeld dat nu overheerst.Maar er is ook een andere kant die niet voor iedereen zichtbaar is. In de Eemsregio wordt bij de bedrijven hard gewerkt!

Een groot deel van de bedrijven in de Eemsregio behoren tot de zogenaamde vitale sector of zijn toeleverancier van bedrijven die hiertoe behoren.Dat betekent dat er “gewoon” geproduceerd wordt.Waar zouden we zijn zonder elektriciteit, zonder goed internet of zonder producten die iedereen dagelijks gebruikt en hun basis hebben in onze chemie.Dat gaat van ontsmettingsmiddelen tot allerlei grondstoffen voor voedingsmiddelen. En ook de medische sector kan niet zonder chemie.

Naast het gegeven dat de producten van de bedrijven nodig zijn om onze maatschappij draaiende te houden, zijn het vaak ook fabrieken die niet zo maar uit te zetten zijn. Daarom hebben alle bedrijven uitvoerige maatregelen doorgevoerd om hun personeel veilig en gezond te kunnen laten werken. Natuurlijk wordt daar waar mogelijk thuis gewerkt maar voor heel veel functies in de fabrieken is dat niet mogelijk. Roosters zijn aangepast, ploegen worden anders samengesteld, beschermingsmiddelen zijn verplicht en natuurlijk wordt minimaal 1,5 meter in acht genomen. Alles met het doel om uiteindelijke het besmettingsgevaar te minimaliseren en daarmee de continuïteit in de productie te kunnen handhaven.

Zorgen zijn er ook. Hoe ontwikkelt het virus zich verder in de regio, komen de leveranciers uit andere landen wel en wat betekent dit allemaal voor onze economie? SBE, het netwerk van de bedrijven, draagt waar mogelijk haar steentje bij. In de basis is dat zo veel mogelijk leden spreken en verbinden met als doel ervaringen uit te wisselen, daar waar problemen zijn andere partijen aan te sluiten en onze vele stakeholders goed te informeren over de situatie in het gebied.

Van onze kant een hart onder de riem voor iedereen die keihard werkt of met zorg naar de dag van morgen kijkt. Hoe dan ook: We zullen het in samenwerking moeten doen!

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: