EBG: 53,8 miljoen geïnvesteerd in 4 jaar – 965 nieuwe banen

De initiatieven van Economic Board Groningen hebben tot en met 2019 geresulteerd in 965 nieuwe, geplande banen in Noord- en Midden-Groningen. Economic Board Groningen (EBG) draagt met diverse programma’s en financiële regelingen actief bij aan het stimuleren van de economische groei in het aardbevingsgebied, met het doel meer bedrijvigheid en meer banen te creëren.

“EBG bestaat nu 4 jaar. 2018 en 2019 waren jaren waarin we vooral konden oogsten wat we in de jaren daarvoor gezaaid hebben”, aldus Emme Groot, voorzitter van EBG. “We hebben tot nu toe veel bereikt samen met onze partners en met de bedrijven in dit gebied. Ondernemers investeren, er ontstaat nieuwe werkgelegenheid en bedrijven vestigen zich in het gebied.”

In de afgelopen jaren is dit tot stand gekomen door het GROEIfonds, adviesregelingen, acquisitie en MOI communities met o.a. Groningen Seaports. Om de economische kracht van het gebied op de langere termijn te versterken, stimuleerde EBG ook in 2019 de kansrijke sectoren Bouw, 5G en ICT, Toerisme en Groene Chemie en Energie. Verder stonden digitale geletterdheid van scholieren en beschikbaarheid van Snel Internet in de toekomst op de agenda.

Lees het volledige overzicht hier.

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: