De Groene Groninger

Onderscheiding voor ambassadeurs van de energietransitie

De Groene Groninger onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere rol heeft gespeeld bij de omschakeling naar duurzame energie en grondstoffen. De Groene Groninger is een initiatief van Samenwerkende Bedrijven Eemsregio.

De Groene Groninger werd op 3 december 2019 geïntroduceerd tijdens het afscheid van Cor Zijderveld als voorzitter van SBE. De Groene Groninger wordt daarom ook wel “De Cor Zijderveld-award” genoemd. Hij is ook de eerste onderscheiden Groene Groninger.

De onderscheiding bestaat uit een beeld van de Chloris chloris gemaakt door de Groningse kunstenares Annette Hoolsema. Deze bijzondere onderscheiding wordt uitgereikt door Nienke Homan, gedeputeerde van de Provincie Groningen en beschermvrouwe van De Groene Groninger. Homan is voorzitter van de jury bestaande uit Johan Visser (Nobian), Edward Groen (Teijin Aramid) en Frans Alting (SBE).

 

 

 

Over de kunstenares

Annette Hoolsema (1996) is studente aan de Klassieke Academie in Groningen. Daarvoor heeft ze de opleiding Restauratie en Decoratie aan het Cibap in Zwolle gevolgd en deze met succes afgerond. Naast haar huidige studie heeft Annette verschillende opdrachten lopen die variëren van het aanbrengen van muurschilderingen in verzorgingstehuizen tot aan ontwerpen van het nieuwe zeeleeuwentheatherdecor van het Dolfinarium en het maken van illustraties voor een gezondheidscentra.

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: