Curator failliet PMC hoopt op doorstart

De rechtbank heeft op 14 november Purified Metal Company (PMC) failliet verklaard. Vooral de hoge energiekosten nekten de schrootverwerker. De curator hoopt op een doorstart.

In september kreeg het bedrijf uitstel van betaling in de hoop dat hiermee tijd kon worden gewonnen om een koper te vinden. Ondanks dat de aantrekkende toevoer van schroot, heeft dat niet meer mogen baten. Het bedrijf kon de hoge energielasten niet meer dragen.

Doorstart

De curator Jan Hein Mastenbroek geeft in een artikel in Dagblad van het Noorden aan dat hij gelooft in een mogelijke doorstart. De energiekosten zijn al gedaald en met de huidige vooruitzichten voor de energieprijzen is een doorstart volgens hem haalbaar. In hetzelfde artikel geeft directeur Jan Henk Wijma van PMC aan dat PMC net begon te lopen.

Van vervuild naar schoon staal

PMC stond vooraan als het ging om de verwerking van schroot wat vervuild is met chroom-6, kwik of asbest. Dit vervuild staal wordt normaliter gestort of vervuild verwerkt. In de fabriek van PMC kunnen met een nieuw procedé deze vervuilende stoffen veilig uit het staal gehaald worden. Het verwerkte staal komt schoon uit de fabriek.

Tegenslag totstandkoming circulaire economie.

Hiermee biedt de fabriek een oplossing voor een groot maatschappelijk probleem. Frans Alting, Directeur SBE: “Eigenlijk is het schandalig dat een bedrijf dat een groot probleem oplost en precies past in de circulaire toekomst, nu moet sluiten.”

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: