‘’Binnen één generatie moet alles anders’’

’De hele maatschappij moeten we binnen één generatie anders inrichten om de uitdagingen in het klimaatakkoord te halen.’ Mark Zwarberg (commissioning engineer Biomass RWE) zet de uitdaging waar we samen voor staan uiteen voor de werkgroep Maintenance & Projecten. Één van de grootste uitdagingen blijft het opslaan van elektriciteit, waarbij we moeten kijken naar een palet aan oplossingen, zoals batterijen, flexibele Co2-neutrale centrales, waterkracht en waterstof. Samen moeten we de cirkel rond krijgen, door slim grondstoffen te cascaderen en reststromen optimaal te gebruiken.

RWE ziet hierin een rol voor zichzelf door de kolencentrales in fases om te schakelen naar biomassacentrales. Dit is niet zonder uitdagingen: biomassa vereist andere opslag, transport, en meer ton product per output. Voordeel is wel dat de ketels van RWE na een aantal softwarematige aanpassingen toch zeer geschikt zijn voor biomassa.

Na de presentatie kregen deelnemers een rondleiding langs de centrales, inclusief de nieuwe installaties voor op- en overslag van biomassa.

Meer informatie over dit dossier?

Ian Hartman

Projectmanager
m +31 596 634 030

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: