Avondklok: uitzondering voor werknemers

Gisteravond heeft het kabinet aangekondigd een avondklok te willen invoeren. Of deze er gaat komen is nog onduidelijk. Vandaag wordt er gekeken of het voorstel van het kabinet voldoende wordt gesteund in de Tweede Kamer. Met de invoering van een avondklok wordt verboden om na 20.30 uur tot 4.30 uur op straat te zijn. Verwachting is dat deze over enkele dagen, in of na het weekend, zal worden ingevoerd. Klik hier voor meer informatie.

Werknemers uitgezonderd

Werknemers die tijdens de avondklok op weg moeten zijn uitgezonderd.

Voorlopige toelichting op de uitzondering ‘werknemer’:

  • De werkgever bepaalt of een werknemer naar het werk moet komen en daarmee naar buiten moet gaan tijdens de uren van de avondklok. Overheid doet een beroep op de verantwoordelijkheid van de werkgevers om met deze uitzondering prudent om te gaan.
  • Indien een werknemer tijdens de uren van de avondklok onderweg is voor zijn/haar werk (incl. woon/werkbewegingen) is het noodzakelijk dat de werknemer een werkgeversverklaring en een ‘Eigen verklaring avondklok’ kan tonen.
  • De Rijksoverheid stelt deze formulieren beschikbaar via rijksoverheid.nl/avondklok Het is niet de bedoeling dat eigen formulieren worden gemaakt.

Volg de nieuwe ontwikkelingen ook op de site van de VNCI. Voor overige vragen kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: