Avantium en Cosun Beet Company bundelen krachten

Avantium en Cosun Beet Company willen samen ‘s werelds eerste commerciële fabriek voor de productie van plantaardige glycolen bouwen en exploiteren.

De bedrijven willen daartoe dit jaar een joint venture oprichten. In de eerste helft van 2023 willen de bedrijven een investeringsbeslissing nemen zodat commerciële activiteiten in 2025 kunnen starten. De joint venture wil een producent van plantaardige glycolen van wereldklasse worden en actief bijdragen aan een fossielvrije toekomst.

Avantium CEO Tom van Aken: “De voorgenomen joint venture met Cosun Beet Company is een belangrijke ontwikkeling in de commercialisering van onze baanbrekende Ray Technology™. Wij willen deze technologie voor plantaardige glycolen op de markt te brengen, naast onze FDCA- en PEF-producten. Met Cosun Beet Company willen wij ‘s werelds eerste RAY suiker-naar-glycolen fabriek bouwen, die ons in staat stelt plantaardige glycolen en de brede toepassingen hiervan naar de markt te brengen. Daarmee komen wij een stap dichter bij het verwezenlijken van onze visie voor een fossielvrije wereld.”

https://www.youtube.com/watch?v=fX4DkyNxhbM&ab_channel=CosunBeetCompany

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: