AG EMS hervat vaart Eemshaven-Borkum

Een half jaar lang heeft de vaart tussen de Eemshaven en Borkum stilgelegen. Nu de regels in Duitsland versoepelen heeft AG EMS de dienstregeling weer hervat.

“Toen in Duitsland het toerisme op slot ging vervoerden wij alleen nog eilandbewoners. Op sommige momenten hadden wij maar 3 passagiers aan boord. In november zijn wij daarom gestopt met varen vanuit de Eemshaven”, verteld Rolf Bouwman, adjunct-directeur van AG EMS. “187 dagen heeft de boot aan wal gelegen. Vorige maand zijn wij voorzichtig weer begonnen met varen, dat was een hele opluchting. Sinds deze maand varen wij weer volgens onze vertrouwde dienstregeling 4 keer per dag op-en-neer naar Borkum”.

In verband met de afstandsregels is het aantal passagiersplekken op de boot gehalveerd. Er wordt daarom geadviseerd om tijdig te reserveren. Reizigers uit Nederland die korter dan 48 uur op Borkum blijven hebben geen test- of vaccinatiebewijs meer nodig. Bij een overnachting is dit wel verplicht. Kijk op de website voor meer informatie over de dienstregeling en de overige maatregelen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: