Aftrap Webinarserie Data Science voor de Industrie

Data Science: wat is het, wat kun je ermee en hoe geef je het binnen je organisatie vorm. Deze vragen staan centraal in de webinarserie Data Science voor de industrie. Op 2 november vond de eerste sessie plaats.

De wijze waarop data verzameling en data processing is gestructureerd, heeft een diepgaande impact op de bruikbaarheid en effectiviteit van data science binnen een organisatie. Onder leiding van Data Science Specialist Marina de Wolff (ORTEC) is daarom stil gestaan bij het thema data.

Als gevolg van automatisering komt er veel procesdata beschikbaar. Hielko Bos (NAM) en Peter Kilburn (Lubrizol) hebben presentaties gegeven over hoe procesdata wordt verzameld en wordt gebruikt binnen hun eigen organisaties. Daarbij hebben zij aandacht besteed aan het belang om procesdata goed voor te bereiden, hierdoor kan aanwezige kennis en kunde beter worden gebruikt. Daarnaast  zijn er een aantal overwegingen besproken ten aanzien van het vraaggestuurd werken, het beschikbaar maken van verschillende databronnen, de rolverdeling tussen Data Engineers en Data Scientists en de gebruikte tools.

26 november vindt het tweede webinar plaats. In deze sessie zullen Nouryon en ESD-SiC hun ervaringen delen op het gebied van data technieken en tools. Wat voor tools en technieken gebruiken zij om met data te werken? Hierbij zal worden ingegaan op toepassingen zoals: smart asset management, digital operator en predictive maintenance.

Deelname aan het webinar is gratis voor alle SBE-leden. Aanmelden kan via info@sb-eemsregio.nl

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: