Aanstaande studiekiezers kijken ogen uit tijdens Industriedag

15 juni – Scholieren van het derde leerjaar vmbo hebben een hele dag kennis gemaakt met de wereld van de industrie en procestechniek. Dit gebeurde afgelopen vrijdag tijdens de Industriedag, een oriëntatiedag georganiseerd door SBE, Noorderpoort en het Sterk Techniekonderwijs.

De ruim 40 leerlingen, allen met een technisch profiel, kwamen van het Theda Mansholt College in Delfzijl en het Hogeland College in Winsum en Uithuizen. Na de zomer beginnen zij aan hun laatste jaar en staan zij voor de lastige keuze om een vervolgopleiding te kiezen.

Om deze aanstaande studiekiezers een voorproefje te geven van hun opties in de industrie is er een oriëntatiedag georganiseerd. Het bezoek aan bedrijven stond hierbij centraal. ‘s Ochtend hebben de leerlingen in kleine groepjes een rondleiding gemaakt op de sites van ENGIE, RWE, PPG en Teijin Aramid.

“Ik wist dat fabrieken groot zijn maar zo groot als dit had ik nooit verwacht”, aldus één van de leerlingen bij Teijin. “Op school krijgen we wel les over installatietechniek maar dat is alleen over huizen en gebouwen. Heel jammer eigenlijk want we zouden over wat hier gebeurt ook gewoon moeten leren.”

In een middagprogramma bij Noorderpoort hebben de leerlingen les gekregen over procestechniek en hebben zij een aantal opdrachten gedaan van de AOT-opleiding. Daarnaast heeft Nobian een voorlichting gegeven over het Chemie Park en konden de scholieren met hun vragen terecht bij een aantal jonge procesoperators die recent zijn afgestudeerd bij Noorderpoort.

Het was voor de eerste keer dat er vanuit de industrie een dag is georganiseerd voor vmbo 3. Gezien het enthousiasme van de leerlingen én docenten zal er volgend jaar zeker een tweede editie komen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: