Winterbijeenkomst SBE

De Winterbijeenkomst op 12 december stond in teken van de campusontwikkeling en de Universiteit van het Noorden. De locatie in Appingedam gaat zich ontwikkelen van een VO-school naar een brede campus met aanwezigheid van het mbo, hbo en de universiteit. Een bruisende hotspot voor samenwerking onderling, het bedrijfsleven en de regio.

Zo ver is het nog niet en tijdens de SBE Winterbijeenkomst werden de aanwezigen uit het bedrijfsleven, de overheden en het onderwijs dan ook opgeroepen om de schouders er onder te zetten.

Impuls voor de regio

De ontwikkeling van de brede campus in Appingedam is een grote impuls voor de regio. Tijdens de Winterbijeenkomst zijn in de podiumgesprekken de uitdagingen op de arbeidsmarkt, in de energie en grondstoffentransitie maar ook op het sociale domein uitgebreid aan bod geweest. Een bruisende campus kan een vliegwielfunctie vervullen voor het aantrekken van nieuw talent in de regio en onderzoek en innovatie op meerdere domeinen. Frans Alting over de bijeenkomst: “Ik ben heel blij met het hoge ambitieniveau en met alle opgehaalde wensen en aanbiedingen. Wij kunnen volgend jaar aan de slag om tot een concrete invulling van de campus te komen.”

Nu of nooit

Alle seinen staat op groen. Zo is de Campus Appingedam opgenomen in het Masterplan Campussen van de Toekomstagenda Groningen en ligt er een subsidieaanvraag voor het JTF.  Alting: “Het is echt nu of nooit en een unieke kans voor de Eemsregio. Ik zie de campus en de Universiteit van het Noorden in Appingedam als grote kans voor de bedrijven en bovenal een bouwsteen voor het imago van de regio.

Groene Groninger

De tweede helft van de winterbijeenkomst stond in het teken van de Groene Groninger, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt. Alle eerdere Groene Groningers passeerden de revue op het podium, waarna het bekende groen-gouden vogeltje werd uitgereikt aan de winnaar van 2023: Noorderpoort.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: