Verborg Group start bioraffinaderij op locatie Contitank

De Verborg Group gaat een raffinaderij beginnen voor biologische oliën en vetten. Begin volgend jaar moet de eerste productie starten. Met de bouw is 35 miljoen euro gemoeid.

In de Verborg Group werkt de Borgesius Group uit Stadskanaal samen met Contitank in Farmsum, waar de nieuwe fabriek ook komt. De naam van de nieuwe samenwerking is afgeleid van de families achter beide bedrijven, Verhagen en Borgesius.

De bouw van de fabriek is een bijzondere schakeling van kansen. Op de locatie van Contitank rust nog een geldige vergunning van de vroegere Nedalco-fabriek die hiervoor op het terrein gevestigd was. De Verborg Group kan deze vergunning voor de nieuwe fabriek gebruiken. Voor de bouw kan daarnaast deels worden gerust op deze voormalige fabriek. Bovendien kan Contitank, als opslag en logistiek bedrijf voor biologische oliën en vetten, de logistieke afhandeling van het bedrijf voor zijn rekening nemen.

De totale investering voor de bouw van de raffinaderij bedraagt 35 miljoen euro, waarbij de Provincie Groningen een subsidie van 2,4 miljoen euro toekent. Daarmee wil de Provincie de ontwikkeling van de toepassing van biogrondstoffen in de industrie verder stimuleren. Ook verwacht de Provincie dat de fabriek een aantrekkende werking zal hebben op andere bedrijven.

Begin volgend jaar moet de fabriek zijn eerste productie draaien. Naar verwachting zal het bedrijf 24 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren en 600 ton capaciteit per dag kunnen draaien.

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: