Veendammer kaas met gezonder zout van Nedmag

Nedmag lanceerde op haar open dag een nieuwe kaas met Magnesiumzout: de Veendammer. Deze innovatieve kaas is het eerste product in de lijn Pure Health & Earth van het bedrijf. Het bedrijf heeft de Veendammer samen met Kaasboer Slob uit Giessenbrug ontwikkeld.

De naam Veendammer verwijst naar de oorsprong van het magnesiumzout. Het wordt gewonnen uit de oeroude zoutlaag die door de Zechstein zee is afgezet op ongeveer een diepte van 1600 meter in de grond onder Veendam.

In de kaas is het gebruikelijke keukenzout voor een deel vervangen door dit magnesiumzout. Dat is gezonder, zo meldt Nedmag, want in keukenzout zit natrium, wat in hoge doseringen schadelijk kan zijn voor hart en nieren. Ook het zoutgehalte in de kaas is verlaagd.

Magnesium heeft volgens het bedrijf juist een positief effect op de gezondheid. Het zorgt ervoor dat botten en spieren sterk blijven. De kaas bevat 120mg magnesium per 100 gram kaas wat bijdraagt aan 32% van de geadviseerde dagelijkse inname aan magnesium.

De kaas wordt uitgebracht onder het nieuwe merk ‘Pure Health & Earth’. Het bedrijf wil met dit merk de waarde van magnesiumzout kunnen doorgeven via een diversiteit aan producten.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: