Bussen vol scholieren bezoeken techbeurs MartiniPlaza

Op 29 en 30 november bezochten alle leerlingen die in 2-vmbo zitten in de provincie Groningen het event Tech-to-the-Future. Op deze beurs maakten zij kennis met de wereld van techniek.

Leerlingen in het vmbo kiezen aan het einde van het tweede leerjaar een profiel. Hét moment om te laten zien welke mogelijkheden de techniek hen te bieden heeft. Op Tech-to-the-Future konden ze zich oriënteren bij vele bedrijven en mbo-opleidingen en zo kennis maken met de vele aspecten van het technisch vak.

Eemsregio goed aanwezig

In de hal van Martini Plaza, waar het techniek event plaatsvond, was een aparte hoek ingericht voor de bedrijven in de Eemsregio. Hier stonden Reym, RWE, Wagenborg Nedlift, Heuvelman Ibis, Equans en Delftechniek met stands waar leerlingen met VR, robots, lassen en andere opdrachten konden ervaren hoe het is om bij één van deze technische bedrijven te werken.

“Leerlingen kiezen vaak niet voor techniek omdat ze geen beeld hebben van wat het inhoudt. Of vanwege de negatieve stempel die er nog steeds op ligt. Deze beurs was de kans voor bedrijven om scholieren, die dit jaar hun keuze moeten maken, wel een goed beeld mee te geven”, aldus Ian Hartman, projectmanager van SBE.

Sterk Techniekonderwijs

Dit evenement is een initiatief van de Sterk Techniekonderwijs regio’s in de provincie Groningen. Sterk Techniekonderwijs is een landelijke samenwerking om sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs te ontwikkelen. Daaronder vallen verschillende regio’s. In zo’n regio werken vmbo-scholen, mbo-instellingen en bedrijfsleven samen om dit doel te realiseren. De Eemsregio is één van deze regio’s.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: