Rutte bezoekt Campus Appingedam

22 mei 2024 – Demissionair minister president Mark Rutte heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Campus Eemsdelta Appingedam. Het bezoek maakt onderdeel uit van een werkbezoek aan Groningen.

Centraal tijdens het bezoek stond de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. SBE directeur Frans Alting over het bezoek: “We hebben vooral laten zien dat wij samen met de gemeenten, de scholen en de kennisinstellingen de schouders willen zetten onder deze regio.  De doorontwikkeling van de campus van de huidige VO-scholen naar een campus met het Noorderpoort, de Hanze en de RUG speelt daarin een belangrijke rol.”

Een groep van 12 bestuurders werkt onder de naam Toekomstregio Noord-Groningen, aan nieuwe impulsen voor het gebied. Het doel daarbij is het gebied aantrekkelijker te maken voor haar huidige bewoners en de bewoners van de toekomst. “Bij de ontwikkeling van de havens hoort ook de ontwikkeling van de dorpen om ons heen. Immers een groot deel van onze medewerkers moet hier vandaan komen. Investeren in de regio loont!”, aldus Alting.

Naast Appingedam heeft dhr. Rutte ook een bezoek gebracht aan de campus in Groningen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: