Researchers bezoeken Chemie Park op zoek naar innovatievragen

2 februari – Een groep onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool heeft gisteren een bezoek gebracht aan het Chemie Park Delfzijl. Het bezoek was georganiseerd om de banden tussen de onderzoekers van de Zernike Campus in Groningen en de industrie in de Eemshaven en Delfzijl aan te halen.

Op de chemie- en engineeringfaculteiten van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool starten jaarlijks tientallen nieuwe researchers en PhD-kandidaten, die opzoek zijn naar interessante innovatievragen waar zij mee aan de slag kunnen.

Met het bezoek hebben de onderzoekers zelf kunnen ervaren welke ontwikkelingen er afspelen in de Eemsregio en wat voor soort innovatievragen er zijn. Dit gebeurde met een rondleiding en presentaties van Chemport Europe (Henri Kats, NOM), Nobian (Ian Pedonomou), EEW (Tiemon Dijkstra), RWE (Joost Zittema) en Lubrizol (Peter Kilburn).

Innovatie in de regio

Dit initiatief past in de ontwikkeling van de Universiteit van het Noorden en de regionale samenwerking om in Noord-Groningen een campus te ontwikkelen, gericht op o.a. duurzame energie en groene chemie. Hierin moet onderwijs en onderzoek, in verbinding met de Zernike Campus en het bedrijfsleven in de Eemshaven en Delfzijl, worden vormgegeven.

Het bezoek is een eerste initiatief om de directe banden met onderzoekers aan te halen.

Dit initiatief is medemogelijk gemaakt door Stichting EemsregioGreen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: